HEPSIS Team

Pieni raviponikoulu Varsinais-Suomessa Ruskon Vahdolla. 

Metsämäen raviradan kanssa yhteistyössä 18 vuotta sitten toteutettu Suomen ensimmäinen raviponikoulu vaihtui HEPSIS Teamiksi 15 vuotta sitten. Kuitenkin jo paljon aikaa ennen HEPSIS Teamia hevoset ovat olleet meillä jokapäiväistä elämää yli 30 vuoden ajan, harrastuksesta ammattiin.

Meille tärkeää on ponien oikeaoppinen ja reilu käsittely. Poni on kaveri, ei harrasteväline. Se opettaa ja antaa elämyksiä. Kun ponia osataan käsitellä reilusti ja sen käyttäytymistä ymmärretään, on yhteistyö helpompaa sekä turvallisempaa. Kun perusasiat opitaan ensin, on käsittely luontevaa ja varmaa.
 

Itsevarmuuskasvaa onnistuminen tunteista mutta myös epäonnistuminen opitaan hyväksymään. Meidän toimintaa ohjaa positiivisen sosiaalipedagogiikan ajattelutapa. Vahvuuksia nostetaan ja opetellaan yhdessä, sopivan pienin askelin. Meillä ei ole kiire. 

Tallilla unohdetaan arjen kiireet sekä suorittaminen. Ponien kanssa opetellaan olemaan tässä, yhdessä niiden kanssa ja unohdetaan kaikki muu.

PONIT

Ponimme ovat toimintaan sopivaksi valittuja, luotettavia työkavereita ja pitkäaikaisia ystäviä. Jokainen niistä on juossut raveissa kilpaa ja jokainen on tehnyt useita vuosia nuorisotyötä. Ne on ystävällisiä ja luotettavia sekä myös herkkiä, kuten hevoseläimen kuuluukin. 

OPE
Ponikouluopen jokapäiväinen hevostausta alkoi isän jalanjäljissä kotitallin kautta 1985, tästä samaisesta tallista - josta se jatkui harrastuksen kautta ammattiin. (Ypäjän Hevosopisto 1993-1995) Oppia on haettu niin ravi- että ratsutalleilta, vähän klinikaltakin. Omaa tallitoimintaa alkaen hevosten parissa 1998 ja nuorisotyö tuli tutuksi Metsämäen raviradan nuorisovastaavana (1999-2003). 

 

Raviponiharrastuksen maailmaan tuli syvennyttyä konkreettisemmin aikanaan Suomen Poniraviyhdistys Ry:n hallituksessa (pj.) ja Suomen ensimmäisen raviponikouluprojektin tiimoilta, silloin Suomen Hippoksessa työskennelleen Anne Laitisen avulla.

 

Sitten pieni arjen muutos tuli, kun välissä 10 vuotta vierähti autokoulun työtehtävissä, jonka loppuaikana hevosista luovuttiin ja tallin asukkaat vaihtuivat kokonaan poneihin. Sydän veti taas sinne omille urilleen, nuoristo- sekä ponikoulutoiminnan pariin takaisin alkaen 2015. Lisäoppia omalle alalle Ypäjän hevosopistolta 2019 hevosavusteinen sosiaalipedagogiikka (HASP) - opintojen myötä. Ponipuuhien lisäksi sydämen asiana sakemannit Kira (toimimme Kiran kanssa koirakkona lasten ja nuorten koira-avusteisessa tukihenkilö-toiminnassa mukana.)  ja pieni pippurinen Penni, edellisten rakkaiden sakemannien tassunjäljissä jatkaen ❤︎

PUITTEET
Rauhallinen maaseutumiljöö metsän keskellä. Ei uutta ja hienoa vaan pientä ja kodikasta, jossa toivomme kaikkien viihtyvän. Tallissamme poneilla on EU-määräysten mukaiset viisi omaa karsinaa, tarhat ja valjastuskatos löytyy pihapiiristä, kenttä ja oma, n. 500m. mittainen ajoharjoittelurata takaavat turvalliset, ulkopuolisesti häiriöttömät olosuhteet opetella ponin käsittelyä, hallintaa ja ajoa. 

Tallilta löytyy myös ulko-WC sekä kota. Kota on vakioryhmäläistemme vanhempien käytössä vapaasti ponikoulun tuntien aikana. 

Kuhankuonon retkeilyreitistö kulkee kivenheiton päässä meistä ja alueellamme on tutustumisen arvoisia pienyrittäjiä, joihin kannattaa tutustua ponikoululaisten tuntien aikana. Heidät löydät tästä

Raviponikoulu
HEPSIS Team, Rusko.
hepsisteam@gmail.com /​044 3579 573

Lavamäentie 392, 21310 Vahto

  • Facebook
  • Instagram

Olemme Suomen Hippos Ry:n hyväksymä raviponikoulu

hopoti-logo-preview.png

Meillä voit maksaa myös kortilla!