HEPSIS Team

Pieni raviponikoulu Varsinais-Suomessa Ruskon Vahdolla. 

Metsämäen raviradan kanssa yhteistyössä 20 vuotta sitten toteutettu Suomen ensimmäinen raviponikoulu vaihtui HEPSIS Teamiksi 17 vuotta sitten. Kuitenkin jo paljon aikaa ennen HEPSIS Teamia hevoset ovat olleet meillä jokapäiväistä elämää yli 30 vuoden ajan, harrastuksesta ammattiin.

Meille tärkeää on ponien oikeaoppinen ja reilu käsittely. Poni on kaveri, ei harrasteväline. Se opettaa ja antaa elämyksiä. Kun ponin käyttäytymistä ymmärretään ja sitä  osataan käsitellä oikein sekä reilusti, on yhteistyö turvallisempaa sekä helpompaa. Kun perusasiat opitaan ensin oikein käsittelystä tulee luontevaa ja varmaa.
 

Itsevarmuus kasvaa onnistuminen tunteista mutta myös epäonnistumisia opitaan hyväksymään. Meidän toimintaa ohjaa positiivisen sosiaalipedagogiikan ajattelutapa. Vahvuuksia nostetaan, opetellaan yhdessä jokaiselle sopivan pienin askelin. Meillä ei ole kiire. 

Tallilla unohdetaan arjen kiireet sekä suorittaminen. Ponien kanssa opetellaan olemaan tässä, yhdessä niiden kanssa ja unohdetaan kaikki muu.

comsu.jpg

PONIT

Ponimme ovat toimintaan sopivaksi valittuja, luotettavia työkavereita ja pitkäaikaisia ystäviä. Jokainen niistä on juossut raveissa kilpaa ja jokainen on tehnyt useita vuosia nuorisotyötä. Ne on ystävällisiä ja luotettavia sekä  herkkiä kuten hevoseläimen kuuluu. Tutustu poneihimme tästä.

OPE
Jokapäiväinen hevostausta alkoi isän jalanjäljissä kotitallin kautta 1985, tästä samaisesta tallista - josta se jatkui harrastuksen kautta ammattiin. (Ypäjän Hevosopisto 1993-1995) Oppia on haettu niin ravi- että ratsutalleilta, vähän klinikaltakin. Oma tallitoiminta alkaen 1998 ja nuorisotyö tuli tutuksi Metsämäen raviradan nuorisovastaavana (1999-2003). 

 

Raviponiharrastuksen maailmaan tuli syvennettyä konkreettisemmin aikanaan Suomen Poniraviyhdistys Ry:n hallituksessa (pj.) ja Suomen ensimmäisen raviponikouluprojektin tiimoilta Suomen Hippoksessa työskennelleen Anne Laitisen avulla.

varsa.jpg

Sitten pieni arjen muutos tuli, kun välissä 10 vuotta vierähti autokoulun työtehtävissä, jonka loppuaikana hevosista luovuttiin ja tallin asukkaat vaihtuivat kokonaan poneihin. Sydän veti taas sinne omille urilleen, nuoristo- sekä ponikoulutoiminnan pariin takaisin alkaen 2015. Jatkokoulutusta Ypäjän hevosopistolta 2019 hevosavusteinen sosiaalipedagogiikka (HASP) - opintojen myötä. Ponipuuhien lisäksi sydämen asiana sakemannit Kira, jonka kanssa toimimme pari vuotta tukikoirakkona,  sekä pieni pippurinen Penni, edellisten rakkaiden sakemannien tassunjäljissä jatkaen ❤︎

IMG_8813.jpg

PUITTEET
Rauhallinen maaseutumiljöö metsän keskellä. Ei uutta ja hienoa vaan pientä ja kodikasta, jossa toivomme kaikkien viihtyvän. Tallissamme poneilla on EU-määräysten mukaiset karsinat, tarhat ja valjastuskatos löytyy pihapiiristä. Kenttä ja oma, n. 500m. mittainen ajoharjoittelurata takaavat turvalliset, ulkopuolisesti häiriöttömät olosuhteet opetella ponin käsittelyä, hallintaa ja ajoa jokaisen omaan tahtiin. 

Tallilta löytyy myös ulko-WC sekä kota. Kota on vakioryhmäläistemme vanhempien käytössä vapaasti ponikoulun tuntien aikana. 

Kuhankuonon retkeilyreitistö kulkee kivenheiton päässä meistä ja alueellamme on tutustumisen arvoisia pienyrittäjiä, joiden luona kannattaa piipahtaa ponikoululaisten tuntien aikana. Heidät löydät tästä