top of page
  • Writer's picturehepsis

Pakkasta 🥶


Paljon päälle!


Vihdoin on saatu talvi, lunta ja pakkasta. Niin kaunista ja hienoa kuin se onkin, lämpimänä pysyminen ulkoharrastuksissa tuo haasteita. Pakkasrajana meillä on pidetty -15°, jolloin ei enää lähdetä ajamaan, vaan tehdään jotain muuta. Kuitenkin jo rapsakka -10° riittää kylmän tunteeseen jos pukeutuminen tai valmistautuminen tallille tuloon ei ole ihan kohdillaan..

  • Pukeudu lämpimästi. Ja sitten vielä vähän lämpimämmin. Emme juurikaan ole törmänneet liikapukeutumiseen, pääsääntöisesti aina alle. Jos mietit onkohan tämä liikaa, ei ole. Jos mietit tarviikohan laittaa vielä yhdet sukat, tarvii. Kerrospukeutumisen vinkkejä löytyy paljon, esimerkiksi täältä. Aluskerros esm. merinovillaa, välikerros villaa / fleeceä. Päälikerros untuvaa / toppavaatteet, pilkkihaalarit, jne. Selälle asti nousevat henkselihousut ja hyvin alas asti ylettyvä selkäosa takissa takaavat ettei alaselkä jää pakkasen armoille istuessakaan.

  • Kengät. Lämpimät ja reilut. Paksu pohja. Varpaat ja sormet jäätyy aina., joten: Kengät joissa on varpaiden tilaa liikkua ja villasukkia mahtuu. Varrelliset on hyvät, ei hiivi puntin alta kylmä. Suositellaan lämpimästi tämän tyyppisiä lämmittimiä.

  • Käsineet. Vantut, kintaat, tumput... Sormikkaat vie sormet erilleen palelemaan. Ajaminen onnistuu hyvin kunnon kintailla, vantuilla jne. Jossa pienet sormet saavat olla vierekkäin. Valjastaminen ja ponin hoitaminen on kuitenkin vaikeaa kintailla, joten mukaan kannattaa ottaa sormikkaat tai toppahanskat, joita voi käyttää muutoin. Suositellaan lisäksi lämpimästi tämän tyyppisiä lämmittimiä.

  • Pipo. Päähän. Pipot onneksi tuntuvat kuuluvan nykyään kaikkien varustukseen. Ohut, kypärän alle sopiva, korville ylettyvä pipo on hyvä. 👍Nenä ja poskipäät on kovemmalla pakkasella / viimalla ehkä eniten koetuksella, tuubihuivi, kaulaliina, kommandopipo... Ongelmaksi kuitenkin voi muodostua hengityksen kosteus joka alkaa jäätyä nenän alueelle...

Sitten vielä muista; Kun tulette tallille, laittakaa automatkalle lämmöt mahdollisimman alas, mikäli se -15° vaatetus on jo päällä TAI ottakaa paksuimmat vaatteet matkan ajaksi pois. On varmaa että tallilla palelee, mikäli autossa +25° on jo täysvarustus päällä n. puolen tunnin ajan. Hyviä, omia vinkkejä kannattaa myös laittaa jakoon, kokeilemalla selviää mikä toimii omalla kohdalla parhaiten! Kunnon varusteet tekevät tästäkin harrastuksesta kauniilla talvipakkasilla ylivedon! 😍

Kylmää ja kaunista
Kylmää ja kaunista!
70 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page