top of page
  • Writer's picturehepsis

PONIPOWERII! - Kylämäen hevostilalla

Raviponinuoret pakkautuivat minibussiin perjantaina kun Varsinais-Suomen Hevosjalostusliiton PONIPOWERII! -hanke tarjosi mahdollisuuden päästä tutustumaan Kylämäen hevostilan monipuoliseen toimintaan.

Ensin tutustuttiin hiukan talliin ja tietysti sen supersöpöihin varsoihin. Ei taida olla heppanuoren mielestä mitään söpömpää... 😍


Päivä jatkui pienellä monté-harrastuksen infopläjäyksellä, jossa käytiin vähän läpi mitä monté ylipäätään on. Kyse on siis Ranskasta lähtöisin oleva raviurheilun muoto jossa ohjastaja ratsastaa. Muutoin kilpailusäännöt ovat hyvin pitkälti samat kuin kärrylähdöissä. Montélähtöjä järjestetään myös A- ja B-kategorian poneille, suomen- ja lämminverihevosten lisäksi. Harrastajaltaan laji vaatii hyvää perusratsastustaitoa sekä hurjaa kuntoa! Myös monté hevonen ja poni vaatii lajitreeniä, jotta se pystyy kantamaan ratsastajansa kilpailuvauhtisessa ravissa.


Sitten oli vuorossa ruoka lämminhenkisessä Unki-tilausravintolassa. Ruoka maistuikin jo kaikille ja se ehti sopivasti laskea ennen montéharjoittelua, kun vuorossa oli varusteisiin tutustumista ja hevosten kuntoonlaittoa. Satula oli aikalailla erillainen kuin perinteinen, muutoin varusteet oli tutumpia. Sekkisuitset, häntä- ja rintaremmi, sekä tarvittavat suojat. Kun kaikki kolme mahtavan kilttiä ja rauhallista suokkitammaa oli varusteltu ja ensimmäiset ratastajat puntattu selkään, oli aika siirtyä kentälle.

Kentällä otettiin ensin rauhassa tuntumaa hevosiin, eri tuntuiseen satuloihin, monilenkki- ja tuplaohjiin sekä super lyhyiksi säädettyihin jalustimiin. Kun ne alkoivat tuntua tutummalta, käytiin läpi oikeaoppista monté-istuntaa. Ohjaajamme Karoliina kertoi, miten tätä voidaan harjoitella siten, että laitetaan tennispallo peffan ja satulan väliin sekä pelikortit polvien alle. Pallon päällä ei saa istua mutta se ei saa myöskään pudota ja korttien on myös pysyttävä paikallaan. Itselle ko. mielikuva riitti jo saamaan hikikarpalot otsalle ja maitohapot jalkoihin... 😅Aluksi uutta ja melko vaikeaakin istuntaa kokeiltiin käynnissä ja sitten kun olo tuntui varmemmalta, siirryttiin raviin.


Hurjan reippaita ja rohkeita tyttöjä, jokainen rohkaistui kokeilemaan ravissakin tätä uutta, rankkaa ja varmasti aluksi aika kiikkeränkin oloista asentoa!

Kun kaikki olivat päässeet testaamaan montéilua, siirryttiin takaisin talliin ja hoidettiin parhaat montéoppihevoset runsain rapsutuksin ja taputuksin takaisin tarhaan.


Kiitos ❤︎Tämän lisäksi meille esiteltiin myös siittolan ja hevoskuntoutustoimintaa. Pääsimme näkemään mm. upean siitosoriin Kulta-ahon Kasimirin vesimattokävelyä.

Sitten alkoi olla aika sanoa heipat tilan mahtavalle poppoolle ja lähteä kohti Metsämäkeä. Tytöt kyllä kovasti pohtivat, jos olisi voitu jäädä, kesätöihin vaikkapa. Kaikki tykkäsivät hurjasti, ja monté-kokeilu siirtyi selkeästi retken parhaaksi kokemukseksi. Lähes kaikille se olikin ihan uutta ja tytöt vakuuttelivat että aikoivat varmasti kokeilla uudelleenkin jos joskus mahdollisuus tulisi. Myös Kylämäen super-rauhalliset, luotettavat ja ystävälliset suomenhevoset painoivat varmasti pitkäksi aikaa kavionjälkensä ravinuorien sydämiin ❤︎

Lämmin kiitos Kylämäen hevostila sekä Suomen montéohjastajat Ry päivästä (ja ihanista, pinkeistä paidoista! 😍) Auranmaan vuokraukselle sujuvasti järjestyvästä, edullisesta kulkupelistä ja tietysti teille kaikille mahtaville ravinuorillemme, mahtitiimillemme!


-Maret

107 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page