top of page
  • Writer's picturehepsis

Reenataan yhres!

Nyt loppu yksin valmentaminen ja Reenataan yhres!

2017 PONIPOWERII! -hankkeen aikana ideoitiin "Ravimentori" -valmennus, mutta sen aika ei ollut vielä kypsä. Tänä kesänä uutisoitiin naapurimaamme Till Start -projektista ja siitä ideapotkuna poiki Reenataan yhres -projekti.

Suomen Ravihevoskasvattajien Säätiö & Southwind Spirit myönsivät nuorisostipendirahaa pikana käynnistetylle idealle ja Ravitalli Harri Koivunen tiimeineen lähti mukaan empimättä. Näin saatiin kasaan hieno, nuorille osallistumismaksuton matalan kynnyksen mahdollisuus saada ajatuksia, ideoita ja apua raviurheilun ammattilaisilta! Nuorten valmentajien ei tarvitse pähkiä ja pohtia yksin! Osallistuakseen ei tarvita nopeaa kilpuria tai startteja taakse, riittää että on poni tai hevonen jota nuori valmentaa tavoitteellisesti kohti startteja. Yhres reenaamas myös Hööks Raisio ja Metsämäen ravirata

 

Mukaan ilmoittautui seitsemän valjakkoa, kaksi hevosta ja viisi ponia. Tässä he esittäytyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

  • Tähden Toive ja Alvar Zitron Tähden Toive on 2 vuotias suomenhevostamma Jokivarren Kunkusta, joka aloittelee raviuraansa. Nuori tamma on valjastaessa vielä rauhaton mutta ajossa toimii jo hienosti. Alvar toivoo saavansa treenivinkkejä miten nuorta hevosta kannattaisi järkevästi lähteä treenaamaan tavoitteena koelähtö tulevalle vuodelle 2022. Alvar itse on 16 vuotias turkulainen, ja hevoset ovat kuuluneet hänen elämäänsä aikalailla aina. Melko tarkalleen kuusi vuotta sitten Alvar oli meillä täällä raviponikoulussa ja on ihan huippua nähdä että harrastus sekä into kantaa!


 
  • Lyktans Primus ja Katariina Säteri "Primus" on 17 vuotias shetlanninponi ja kokenut kilpakonkari sekä kantakirjaori. Poni treenaa kotona hyvin mutta starteissa ravi katoaa ja tähän 14 vuotias yläneläinen Katariina toivoisi vinkkejä ja apuja. Katariina on raviperheestä ja kotoa löytyy Primuksen lisäksi valmennettavia poneja B.M. Toscana, Bonnie Wee sekä Desna Wee.

Kuva: Siiri Haapalainen

 
  • Ruohomäen Viku ja Vilja Jores "Viku" on 12v shetlanninponiruuna joka on toiminut seuraponina ja aloittanut raviuransa puolitoista vuotta sitten. Statistiikka kertoo että poni ei ole hävinnyt vuosissa, 14 startista ykkösiä 4, kakkosia 2 ja kolmosia 2. Viku on reipas ja motivoitunut treenaaja mutta ottaa homman vähän tosissaan ja helposti alkaa stressaamaan. Vilja toivoisi apuja siihen sekä raviongelmiin että yleisesti kengitys- varuste ja treenivinkkejä. Turkulainen, myös reipas ja motivoitunut 15 vuotias Vilja on alunperin ratsupuolen harrastajia mutta Vikun löytymisen myötä raviharrastus vei mennessään. Vilja on myös tuttu ja pidetty ponikoulun 2021 #kesäduuniOPnpiikkiin -kesäleiriavustaja!

Kuva: Ida Valtonen

 
  • Millcreeks Euphoria ja Frida Verho 9 vuotias shetlanninponitamma "Siiri" on myös Vikun tavoin aloittanut raviuransa "aikuisiällä". Siirin statistiikka näyttää myös hyvältä (6st. 1-1-1). Siiri on rakenteeltaan hieman takakorkea ja tämä mietityttää 15 vuotiasta valmentaja Frida Verhoa Turusta. Ponin ravi ei ole aina ihan sataprosenttista ja laukkapeikko vaivaa ajoittain myös. Intoa Siirillä vaikuttaisi olevan ja ehkäpä "pää menisi tällä hetkellä kovempaa kuin jalat ehtii". Frida on harrastanut hevosia ja poneja pienestä asti niin ratsastuksen, näyttelyiden että nyt myös raviurheilun parissa.

Kuva: Pinja Syrjänen

 
  • Sankarin Rivalfiina ja Raisa Virtanen "Fiina" on 9 vuotias shetlanninponitamma, jolla startteja takana 48. Näistä voittoja 7, kakkosia 6 ja kolmosia 10kpl. Poni treenailee kotona kivasti, varsinkin jos kaveri lähtee mukaan eteen hölkkimään mutta starteissa motivaatio on vähän hukassa. Poni tuli 14 vuotiaalle lietolaiselle Raisalle ja hänen pikkusiskolleen reilu vuosi sitten. Raisalla myös vuosia hevosharrastusta takana, niin ratsastuksen että raviurheilun parista. Monelle ponikoululaiselle Raisa on myös tuttu yhteisiltä ponikouluvuosilta. Fiina ja Raisa ovat ponikoulun kummivaljakko ja seuraamme heidän kilpamatkaansa ponikoululaisten kanssa tsempaten!


 
  • Callela Exclusive ja Roosa Autio 5 lämminveriruuna "Elvis" on monelle jo entuudestaan ravimaailmassa tuttu Raviliiga HPK:n hevosena. Terveysmurheet ottivat kuitenkin ravurin urasta yliotetta ja Roosan perheen huomaan ruuna päätyi huhtikuussa 2020. Elvis kuntoutui hyvin ja aloitti treenit, mutta mystiset murheet kummittelevat aika-ajoin edelleen mukana. 17 vuotiaan C-ajoluvallisen Roosan usko ruunaan on kuitenkin kova, sen eteen on tehty paljon töitä ja hän toivoo saavansa apuja Elviksen kanssa eteenpäin raviuraa varten. Roosalla startteja on takana jo reilut 130 - ja hän tulee myös ryhmään osallistuvan pikkusiskonsa Emmin kanssa Kauhavalta asti! Olemme tästä kyllä jo ihan otettuja täällä ja toivomme kovasti että myös Elvis ja Roosa saavat pilottiryhmästämme apua matkaansa!


 
  • Gloria ja Emmi Autio Gloria on 11 vuotias kokenut shetlanninponitamma, jonka kanssa 12 vuotias kauhavalainen raviperheen Emmi Autio kokee ongelmaksi löytää yhteistä säveltä starteissa. Ponilla on laukat herkässä eikä syytä ole löytynyt. Ponia on hoidettu ja huollettu paljon ja Emmi tykkää Gloriasta kovasti sekä toivoo vinkkejä ja apuja, jotta heidän kilpauransa lähtisi etenemään.


 

Eli huippumahtikiva porukka kasassa ja ihan loistavaa että tämä saatiin toteutettua! Lauantaina 16.10. reenataan yhres ekan kerran, lisää kuvia ja kuulumisia luvassa, seuratkaahan matkaa HEPSIS Teamin somesta ja eikun #reenataanyhres - koska #nuorissaontulevaisuus ja #raviyhteisöllisyys !

225 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page