top of page

Poninpehmeyttä avuksi arkeen

Lasten ja nuorten kanssa yli 20 vuoden ajan yhdessä toimiessani olen vakuuttunut siitä, miten paljon hevoset ja ponit voivat lapsille antaa pelkän ratsastuksen ja ajo-opin sijaan, kunhan me vain maltamme antaa siihen mahdollisuuden. Tunne- ja kädentaidot kehittyvät, omanarvontunto ja terve minäkuva onnistumisten myötä vahvistuu. Halusin ammattimaista osaamista tueksi ajatuksilleni ja 2019 suoritin Hevosavusteinen  sosiaalipedagogiikka - (HASP)  jatkokoulutuksen Ypäjän Hevosopistolla.

Eläin ei arvota eikä määrittele  menneisyyttäsi tai tulevaisuuttasi. Se elää tässä hetkessä kanssasi. Se on taitava rohkaisemaan epävarmoja ja tasapainottamaan  vilkasta mieltä.
 

Tarjoamme myös hevos- tai meidän tapauksessa poniavusteista toimintaa, ja koska uskomme yhteistyön voimaan, teemme mielellämme yhteistyötä eri sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisten, lääkäreiden ja opettajien kanssa.
 

Pieniä poneja on helppo lähestyä, niiden kanssa toimiessa on helpompaa puhua vaikeistakin asioista. 

Ponimme ovat olleet jo apuna arjessa ADHD:n, erityisherkkyyden, ahdistuneisuus- ja paniikkihäiriöiden kanssa. 

IMG_1911 3.jpg
PHOTO-2019-01-09-13-28-51.jpg

Meidän poniavusteinen työ on matalan kynnyksen ennaltaehkäisevää työtä, vähentäen syrjäytymisriskiä  ja ojentaa ajoissa käsi lasten ja nuorten kasvukivuissa avuksi. Meille ammattietiikka on valtavan tärkeä asia ja siksi vaikea-asteisista oireista kärsiville suosittelemme alan pitkäaikaisammattilaisia.

Ja jos ponit tuntuvat vielä ensialkuun liian isolta askeleelta, meidän iloinen, turvallinen ja herkkä saksanpaimenkoira Kira toimii myös eläinavusteisessa toiminnassa mukana tukikoirana.

 

Kira on suorittanut yhteiskuntakelpoisuutta mittaavan käyttäytymiskokeen (BH) erinomaisin arvosteluin. Kira on hyvin tottelevainen, mutta herkkä koira, joka opettaa ponien tavoin empatiaa sekä huomaamaan omia tunteita. Kiran kanssa voimme tulla piipahtamaan vaikka alueemme vanhainkoteihimme tuomaan arkeen iloa ja pehmeyttä. 

Ota yhteyttä, jutellaan.

Ota yhteyttä ja jutellaan. Sähköpostia; hepsisteam(at)gmail.com

Soita /  whatsappaa; 044 3579 573

Tai laita viestiä lomakkeen kautta tästä

bottom of page