top of page
  • Writer's picturehepsis

Salamatkustaja

Äänetön ja näkymätön. Siirtyy huomaamatta kädessä, hihan reunassa, kypärän lipalla tai kengän kärjellä matkustaen.


Pöpöjä. Niin meidän kuin karvaisten kaveriemmekin riesana. Kun pöpö matkustaa tallille ja saa otteen ponista, pistää se ponin kunnon lomalle. Huilataan, huilataan ja huilataan. Ihan omassa rauhassa, jotta ei tartuteta muita ja jotta paranemisprosessi lähtee varmasti käyntiin. Sitten on oikeasti ihan pahispöpöjä, jonkalaisia nytkin kiertää euroopassa, mm. naapurimaassamme Ruotsissa. Sellainen pöpö joka pistää koko tallin eristyksiin ja sen asukkaat pakkolepoon eläinlääkärin tarkkailuun. Kyse ei ole päivistä vaan pidemmästä ajasta. Pöpöjä, joita ei kukaan tietenkään halua vieraaksi eikä kuljettaa mukanaan lahjaksi. Miten siltä sitten vältytään? Tallikohtaiset vaatteet. Tiivistetysti minimillään se käy näin:

1. Pese käsiä.

2. Käytä vaatteita jotka kestävät 60° pesua ja laita ne pesukoneeseen heti tallilta tultuasi.

3. Kypärä, kengät ja muut ei pesukoneeseen menevät asiat; Puhdista sienellä ja saippualla, anna kuivua ennen kuin suihkutat desinfiointiainetta. Apteekeista löytynee sopivia, mutta myös Sanytol puhdistus- ja pesuainetta on suositeltu. (Lue lisää tästä)

4. Älä turhaan mene rapsuttelemaan vieraita polleja vaikka miten tekisi mieli 😘

Desinfiointiin talliasusteille

Me ollaan pikkuinen talli ja tallin asukkaat pysyvät hyvin vakaasti samana. Vieraita poneja ei juuri käy emmekä mekään paljoa matkustella. Se takaa jo hyvän suojan ja ponit onkin pysyneet mainiosti terveinä vuosista toiseen. Myös ravihevosille vaadituista rokotteista huolehditaan. Pidetäänhän siis ponit edelleenkin ponikoulun opehommissa terveinä ja hyvävointisina huomioimalla em. asiat. Ja sama toki koskee meitä kaksijalkaisiakin. Jos pöpö iskee, laita viestiä jotta tiedetään. Jää rauhassa huilaamaan kotiin ja karkoittamaan pöpöt pois, jotta sitten jaksat taas tulla poneilemaan eikä ponien hoitajat sairastu, kiitos! 😷 Pöpövapaata kevättä! #influenssa #talliasujendesinfiointi #pöpöillekyytiä #sanytol
Tallenna yllä oleva kuva (klikkaa hiiren oikealla) ja tulosta vaikka jääkaapin oveen muistilapuksi 😊


84 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page